Sunday, April 16, 2006

A Job Seeker....:P

Saya telah bertukar status dr seorang student menjadi seorang job seeker... bukan seeker entiti tu ye... Pada mulanya saya menjangkakan saya akan melalui hari-hari di rumah dengan penuh kebosanan. Ternyata jangkaan saya sama sekali tidak benar. Jadual saya setiap hari ternyata padat dengan aktiviti-aktiviti yang amat berfaedah.
Alhamdulillah saya berpeluang mengikuti kursus haji sebagai persediaan untuk ke sana nanti. Memang seronok, dengan penerangan yg jelas dr Ustaz Abdul Razak, dua kali seminggu. Sebelum ini saya hanya lebih mempelajari teori melalui buku-buku, kini saya berpeluang mempelajarinya secara praktikal. Dengan alat bantuan mengajar yg menarik...ish..ish.. memang seronok la pendek kata. Harap-harapnya Allah makbulkan doa saya selama ni, dan merestui perancangan saya selama ini, untuk menunaikan haji sebelum umur menjangkau suku abad. Amiin...
Kuliah syarah kitab Minhajul Abidin juga tidak kurang menariknya. Menggunakan kitab jawi lama yg sememangnya memeningkan...Memang saya ada membeli sebuah kitab versi rumi yg penerangannya lebuh mudah untuk difahami tetapi dengan istilah-istilah tasauf yang agak susah bagi org yang tidak biasa dengannya, penerangan dr ustaz memang lebih memudahkan. Jika tidak rasanya, terjemahan kitab yg saya beli dahulu mungkin terpaksa menjadi penghuni tetap rak buku lantaran ada syair-syair yg susah untuk difahami. Antaranya, istilah mujtahid dalam tasauf adalah berbeza sama sekali dengan mujtahid dalam fiqh. BEgitu juga istilah muriid...yang membawa maksud org yang berkehendak dari segi bahasanya tetapi mmbawa maksud orang yang baru bercadang untuk menbguzlahkan diri dari hiruk pikuk dunia.

15 Comments:

At 4:07 PM, Anonymous nailofar said...

well ukht..
all da best

 
At 3:26 PM, Blogger cthurairah said...

jazakillah sumayyah! :)

 
At 11:02 AM, Blogger mardhiah12 said...

ada update rupanya, nasib baik jenguk blog korang

nak gi haji dah ke? untungnya dia!

 
At 4:30 PM, Anonymous zaharah said...

Seronoknya!
kalau muda2 dah ada rezki untuk ke tanah suci, ia suatu kurniaan besar. Teramat besar! Alhamdulillah....

 
At 4:30 PM, Blogger cthurairah said...

hehe...ni pun dah lama bersawang. Tak sempat lagi nak update. Byk jugtak keje kat umah ni.

Kak Aini, doakan lah ye. Saya dapat offer untuk senarai stand by je. Klu ada kouta tambahan insyaAllah.

Zaharah...ahlan wasahlan!

 
At 3:33 AM, Anonymous Anonymous said...

Данный пост — одно из немногих исключений, когда читаешь с удовольствием и что-то для себя выносишь. Спасибо автору. Добавлю в избранное[url=http://voronezh.recikl.ru/].[/url] :)

 
At 2:17 PM, Anonymous Anonymous said...

Adult сервис [url=http://aftertube.net.ua/tags/%E1%E5%F1%EF%EB%E0%F2%ED%EE/]бесплатно[/url] Здесь [url=http://aftertube.net.ua/tags/%E4%F3%F0%EE%F7%EA%E0/]дурочка[/url]
со слабыми нервами вход воспрещен!

 
At 5:45 PM, Anonymous Anonymous said...

In order to get guaranteed success on the bets, the best option is to get along with the soccer betting tips and advices. The child could be both a citizen of the country where he is born and also a citizen of the original country of his/her parents. tor configuration. There are some basic traits that they have and you should be able to identify these traits to be completely satisfied that they are indeed good. The bedroom is designed to make sleeping and personal care habits lot easier, so that one can just come and go with no added fuss., vpn error 619 on vista. The miniature poodle was crossed with a terrier to produce a truffle hunting dog to sniff out the delicate, flavorful fungus growing just under the soil surface. vpn 2003 server

 
At 2:31 PM, Anonymous Anonymous said...

Excessive heat or sweat can aggravate the condition. net anonymity. We don't have the hassle of a call center your call goes immediately to a technician who will schedule your repair. unlock web

 
At 9:17 PM, Anonymous Anonymous said...

The salary package of the private banks and foreign banks are much high when compared to the public sector and the officers can get around 3. 3c905 server

 
At 4:30 AM, Anonymous Anonymous said...

The reason is simple: it is these "trivial" to constitute such a rich and varied life., internet adsl ono. On the other hand, if you intend to open a small store, observe the area of your desired location and see if the place could attract the kind of market that you envision for your business. Right from the tapping of latex from the rubber tree to the final glove product, are various levels of specialization and segregation of duties, the element of labour. configurar router d link t emule. Similarly there are high securities locks provide maximum protection, having range of: upvc locks which are installed on the edges of the door, available in gold, silver, brown and white colour. general electric universal remote code

 
At 2:33 PM, Anonymous Anonymous said...

So, if you thought that they were boring, then you thought wrong! That is if you can survive all the attention. compromised network. In other words, kitchen is now a part of the living room. To give up fashion, is to in pursuit of a more avantgarde independence; to give up jollification is to in pursuit of a richer spiritual feast., vpn 619 error message. They need not be fullfledged dentists, but certainly they should be holding a degree in dental science. how to set up a server network

 
At 4:20 PM, Anonymous Anonymous said...

The key to creating competitive keywords is to create a persuasive resource box to be able to allow visitors to click through and lead them to your site. server dns alternativo

 
At 6:54 AM, Anonymous Anonymous said...

[url=http://www.magicaudiotools.com/convert-flac-to-mp3]flac to mp3[/url]

 
At 6:34 PM, Anonymous Anonymous said...

En ligne [url=http://viagraprixenligne.com#989] viagra cout[/url] pas cher [url=http://viagrasildenafilprix.com#861] viagra sildenafil[/url] cout pour Viagra nom medical [url=http://viagrageneriqueprix.com#90]viagra[/url] en ligne pas cher ils sont en réalité assez dangereux quand mal appliqué [url=http://levitra-generique.eu#068]levitra[/url] achat

 

Post a Comment

<< Home