Thursday, February 09, 2006

Kronologi Kebangkitan..

BBC:CARTOON ROW

30 Sept 2005: Danish paper publishes cartoons
20 Oct: Muslim ambassadors complain to Danish PM
10 Jan 2006: Norwegian publication reprints cartoons
26 Jan: Saudi Arabia recalls its ambassador
30 Jan: Gunmen raid EU's Gaza office demanding apology
31 Jan: Danish paper apologises
1 Feb: Papers in France, Germany, Italy and Spain reprint cartoons
4 Feb: Syrians attack Danish and Norwegian embassies in Damascus
5 Feb: Protesters sack Danish embassy in Beirut

source: http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/4685040.stm(Monday, 6 February 2006, 14:40 GMT)

(Bumi, Langit, dan Laut dan Angin dan Alam..kelu...menyaksikan Kekasih Allah ini dihina di hadapan mata Umatnya yang tinggal seperti buih)

Lalu di celah-celah mereka ada yang bangkit berkata.....Labbaika Ya Rasulallah, Labbaika Ya Nabiyyallah. Kami datang untuk membelamu ya Rasulallah. Tatkala Sunnahmu ditinggal, ketika Kitabmu dijual, kini Nama mu pula dipermain, maruahmu diinjak-injak....kami tak rela lagi membiarkan, kami tak mampu terus terkujur...kami datang, kami hadir Ya Habiballah...

Ya Allah, demi KekasihMu yang kami dambakan syafaatnya...tiada lagi yang tinggal pada diri kami, selain menjunjung kebesaranMu, mempertahan RasulMu dari babak nista ini..

Ayuh para pecinta Rasulullah, Nahnu Ansarallah, ... belum terlambat untuk kita menyertai Taifah itu. Ayuh, gerakkan tubuh kalian yang kaku sekian waktu, mara kita maju, biar gempita alam menyaksi jasad-jasad ini berpadu...dalam Himpunan sejuta Ummat bermula di Masjid Kampung Baru, selepas Solat Jumaat ini (10 Feb)..berarak ke Kedutaan Denmark. Usah ada setitik ragu, jangan biar kelu lidah-lidah mu yang fana itu..tiada lagi penyesalan bila waktu itu sudah berlalu.

Ayyuha al-Syubban...ILAL AMAAM..!

(Demo secara aman ini akan dipimpin sendiri oleh Presiden PAS Insyallah)..Jangan ketinggalan...sampai2kan pada yang lain.

Wassalam.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home