Tuesday, February 22, 2005

غرباء....-Orang pelik-Strangers

غرباء....

غرباء....

غرباء....

غرباء ولغير الله لا نحنى الجباة

غرباء وارتضيناها شعارا للحياة

إن تسأل عنّا فإنّا لا نبال بالطغاة

نحن جند الله دوما دربنا درب الأباة

غرباء ... لن نبال للقيود بل سنمضى للخلود

فلنجاهد ونناضل ونقاتل من جديد

غرباء ... هكذا الأحرار في دنيا العبيد

غرباء ... كم تذاكرنا زمانا نحن كنّا سعداء

بكتاب الله نتلوه صباحا أو مساءا

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم :
(( بدأ الاسلام غريبا وسيعود غريبا كما بدأ فطوبى للغرباء ))


*******************************************************

Masa kelas AFIS minggu lepas Adah ada bertanyakan ana nasyid ni...godek punya godek mujur masih ada di laman usang danchan. Kenangan betul nasyid ni masa Malam Gema Mujahidah '98 dan persembahan masa stay kejap lower six dulu...hehe..

Bila mengenangkan tajuk...teringat plak isu JAWI vs Jeslina Hashim. Ana malas nak cakap panjang pasal kes ni. Tapi best jugak kalau baca artikel dalam blog Bangcik...ada pro dan contra nya.
Tapi best plak tengok gambo Jes pakai tudung dalam Ladang Web. Moga-moga satu hari nanti dia dapat hidayah la ye. Insya'Allah...

Nak tengok tak gambonye?...
.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home