Friday, December 24, 2004

Giving Lecture in the class...!

Akhirnya mimpi ngeri menjadi kenyataan dengan kehadiran Dr. Wan ke kelas...jeng..jeng..jeng..

Hari ni ana sampai awal 15 minit ke kelas. fuiyyoo!!! berjaya memecahkan record 3 tahun di the garden of knowledge and virtue. Sesampainya di sana tak de sorang pun classmate dalam kelas...aikk! Hairan bin ajaib sebabnya, selalu sisters dalam kelas tu datang awal...yang datang awal lagi pun ada. Ni mesti kes malas nak dengar group kami bagi lecture ni...Ana dan Ina dah bergumbira sbb pikir takde kelas kot...Sedang prepared apa yang nak disampaikan dalam lecture nanti, datangla sorang brother ni..."Aiseh! ade kelas la...Cane ni? Agak-agak kita kena bagi lecture tak?" tanya Ina. "Ntahla, kita tgk la nanti...kalo lagi 15 minit Dr. Wan tak datang kita cabut la...Dah seram sejuk seluruh badan ni"

Dipendekkan citer, kami kene gak bagi lecture dalam kelas. Dah memang dua-dua jenis darah gemuruh...nasib le...tapi ramai gak yang puji sbb muke kitaorang cool je..hehe...buat muke selambe je le walaupun digasak dengan asakan arguementation dari Dr.Wan. Alhamdulillah juga jadi first presenter, banyak jugak dapat diambil iktibarnya dari presentation kali ni. Ina yang kene sampaikan the methodologies used by Al- Biruni kene smash teruk jugak. Boleh dikatakan every single word kene argue. hehe..nampaknya nanti kalo Dr.Wan bagi lecture kita wat balik camtu dekat dia. Barula marvellous sket..tul tak?! Presentation ni akan disambung lagi pada sesi kelas yang akan datang dan diramalkan berlanjutan sehingga 4 jam kelas...bersiap sedialah untuk sebarang kemungkinan.

Semoga Allah sentiasa memberi pertolongan pada hamba-hamba-Nya. Ameen!

*****************************************************************************

Kasih sayang adalah rahmat tuhan... Apabila kita ada rasa sayang,
bermaksud hidup kita sentiasa dirahmati... Kadang-kadang kita perlu
berkorban untuk kasih sayang itu... Bukan utk dihargai tetapi sebab percaya dan
tahu erti sbenar kasih sayang... (Quoted: email Kak Ib dalam Jillul Rabbani)

1 Comments:

At 11:15 PM, Anonymous tablet pc android said...

Wow, there is a lot of worthwhile material above!

 

Post a Comment

<< Home